Good luck、Monica(モニカ先生離任式)

2023年7月25日 09時11分

本校に約年間勤務されたモニカ先生が帰国することになりました。明るく、好奇心旺盛で、行動的で、また、積極的に生徒や職員と交流しよ うとする姿は、すばらしと感じていました。最近では、猛暑の中、野球応援に応援団と一緒に参加してくれたことが印象に残っています。本校にとって最高のALTであったと思います。

お別れするのは寂しいですが、「さよならだけが人生だ」という言葉もあるように、別れをお互いの成長のタイミングとしてとらえ、お互いに今後の人生をより良いものとしていきましょう。

モニカ先生からいただいた、手作りのうちわとテキサスのグラスは大切にします。うちわは来年度の野球応援で使わせていただきます。

モニカ先生、日本を訪問されるときには、ぜひ本校に遊びに来てください。

Good luck、Monica

【離任式挨拶】

お世話になったモニカ先生について紹介します。そしてお礼を言いたいと思います。

モニカ先生は、約2年間本校にALTとして勤務されました。

主に授業は前期生を担当していただき、ゲームや言語活動をいろいろ考えてくださいました。後期生には、受験指導やスピーチコンテストの指導で多くの生徒に関わっていただきました。

誰に対しても愛想がよく、教員・生徒みんなから好かれていました。アクティブで、日本各地を訪れるとともに、宇和島牛鬼祭りなど、日本らしいイベントにも多く参加されました。

この度、出身地であるアメリカテキサス州へ帰国することになり、お別れをしなければなりません。大変寂しく思います。私たちはモニカ先生のことを決して忘れません。モニカ先生のこれからの御活躍を心から願っています。

本当にありがとうございました。

We were really taken care of Monica.

Now I introduce about Monica, and I say a word of thanks to Monica.

Monica has been working at our school about two years as ALT.

She was mainly in charge of junior high school classes.

And she entertained her students with games and many kinds of activities.

She also gave guidance to high school students for entrance exams and speech contests.

Monica is friendly to everyone, so she is liked by many teachers as well as students.

In addition, she is so active and that she visited many places in Japan, and took part in Japanese-style events, such as Uwajima Ushioni festival.

On this occasion, she has to come back birthplace, Texas America.

So we have to say good-by to Monica. We miss you so much.

We will never forget Monica forever. We wish you all the best in the future.

Thank you so much.  Monica, Good luck.